skip to Main Content
Renée Van Schaik: “Wat Ik Opdrachtgevers Te Bieden Heb Is Het Feit Dat Ik Nieuwe Ideeën Meebreng”

Renée van Schaik: “Wat ik opdrachtgevers te bieden heb is het feit dat ik nieuwe ideeën meebreng”

Renée van Schaik maakte de overstap van een rol als Recruitment Consultant bij een selectie- en uitzendkantoor naar een functie als Interim Recruitment Professional bij YOBZ. Wat drijft haar als Recruiter en hoe bevalt haar nieuwe baan? 

“Hi! Ik ben Renée, 30 jaar en woonachtig in Utrecht. Ik werk sinds januari 2019 bij YOBZ als Interim Recruiter. Hiervoor was ik werkzaam als consultant bij een werving en selectiebureau. Tijdens een externe training ontmoette ik iemand van YOBZ – ik was helemaal niet bezig met het zoeken van een nieuwe baan, maar door haar werd ik meteen enthousiast. Een werkgever die je stimuleert in je groei en een berg aan leuke gemotiveerde collega’s – dat klonk toch wel erg interessant!

Ik ging het gesprek aan met Marc en merkte dat YOBZ wel heel goed bij mij paste. Wat begon als een vrijblijvend gesprek werd zo al snel serieus. Als Interim Recruiter bij YOBZ word je op projectbasis bij verschillende opdrachtgevers gedetacheerd. Dit geeft mij de mogelijkheid bij verschillende bedrijven binnen te kijken. Naast het feit dat ik de afwisseling superleuk vind, is het ook heel leerzaam: elke organisatie is anders en hanteert een andere recruitment strategie. Wat ik de opdrachtgever te bieden heb is het feit dat ik nieuwe ideeën meebreng. 

Momenteel zit ik bij ADP. Waar ik mij voorheen voornamelijk bezig hield met juridische profielen, houd ik mij nu vooral bezig met payroll-  en implementatie specialisten. Een volgende opdracht kan weer heel anders zijn en wie weet met wat voor profielen ik mij dan bezighoud!

Wat ik leuk vind aan het recruitmentvak is dat ik veel contact heb met mensen. Ook het gevoel dat ik krijg wanneer iemand wordt aangenomen motiveert mij. Ik beschik over goede mensenkennis en ik word er blij van als een kandidaat goed past binnen een organisatie en daar kan werken aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling.   

Kort geleden ben ik gestart met de YOBZ Academy. De komende maanden volgen wij een aantal trainingen en leren wij veel over het vak. Dit geeft mij de mogelijkheid om naast mijn opdracht nieuwe dingen te leren en ervaringen te delen. Daarnaast zit ik samen met alle YOBZ-collega’s in een groepsapp en zo blijven we met elkaar in contact. Ook hebben wij eens per maand een pizza-avond. Dit is een gezellige manier om al je collega’s weer te zien en even bij te kletsen!

Ben jij nu ook nieuwsgierig wat YOBZ voor jou kan betekenen of heb je andere vragen, neem dan eens contact met mij op!

Renée van Schaik
reneevanschaik@yobz.nl”

Back To Top