skip to Main Content
Recruitment Manager (bureauzijde) – Utrecht

Recruitment Manager (bureauzijde) – Utrecht

Introductie

Voor een gespecialiseerd technisch detacheringsbedrijf ben ik op zoek naar een Recruitment Manager. Ben jij nu werkzaam als Senior Recruiter en mis jij de doorgroeimogelijkheden bij je huidige recruitmenbureau of corporate? Wacht niet langer af en pak je kans om bij deze detacheerder een succesvol team te gaan smeden.

Functie

Naast de aansturing en ontwikkeling van het recruitmentteam, ben je als Recruitment Manager Corporate verantwoordelijk voor het totale recruitment- en de arbeidsmarktcommunicatiebeleid. Samen met jouw recruitment team zorg je doorlopend voor de juiste mensen op het juiste moment. Je rol omvat sourcing (hunten), candidate experience, stakeholdermanagement, employer branding, efficiency, professionaliseren, opstellen van een recruitmentplan en de dagelijkse aansturing van je team. Daarnaast denk je mee over de actuele en toekomstige instroombehoefte en de operationele acties die hieruit volgen. Binnen jouw werkzaamheden ligt een grote focus op hunten. Je bewaakt een goede candidate experience, stuurt op snelheid en kwaliteit van het proces en ontwikkelt een effectieve recruitment cultuur, waarin de kandidaat centraal staat.

Je werkt heel nauw samen met de business, zowel op operationeel als op management niveau. Je werkplek is op de vloer bij de business en functioneel word je aangestuurd door de Commercieel directeur en val je hiërarchisch onder hem en de Algemeen directeur. Je werkt gedisciplineerd en benadert proactief kandidaten in de markt. Je managed de funnel en begeleidt kandidaten tijdens de sollicitatieprocedure. Door jouw persoonlijke aanpak win je kandidaten voor je. Samen met jouw recruitment team ben je verantwoordelijk voor het realiseren van de instroom. Formeel stuur je een team van drie tot vier recruiters aan maar werken jullie samen als partners, op basis van gelijkwaardigheid en respect. Ook schakel je met externe partners en analyseer je de recruitment analytics.

Binnen het team is er veel ruimte voor goede ideeën en we staan open voor nieuwe initiatieven. Je gaat werken in een open cultuur, waarin hard werken en plezier hand in hand gaan.


Functie eisen

Minimaal een afgeronde HBO -opleiding en tenminste drie tot vijf jaar werkervaring als (corporate) recruiter of sourcer.

Brede kennis van het recruitment domein (sourcing, arbeidsmarktcommunicatie, proces etc.

– Kennis van techniek

– Een stevige, enthousiaste gesprekspartner die de begeleidt, sturing durft te geven en tegelijkertijd zorgt voor goede klanttevredenheid. Je brengt een gezonde commerciële drive mee.

– Je bent ondernemend, betrouwbaar, komt met creatieve oplossingen en werkt volgens het ‘afspraak is afspraak’ principe.

– Je bent een ‘quick learner’ met een ‘can do’ mindset, die de behoefte van de en de veranderende wereld kan vertalen in effectieve recruitment acties.

– Minimaal 32 uur per week beschikbaar.

Aanbod

– het beste van twee werelden’: de doorgroeimogelijkheden en mooie klanten van een ambitieuze snelgroeiende organisatie, de betrokkenheid en samenwerking van het werken in kleine teams;

– de ruimte om als persoon het verschil te maken en mee te bouwen aan zichtbare strategische projecten binnen Bluetech;

– een informele en open cultuur;

– uitgebreide trainingsmogelijkheden;

– een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;

– een salaris van 4500 – 6000 bruto per maand (op basis van 40 uur);

– collectieve regelingen;

– plek als sparringpartner binnen het management/ directie team;

goed arbeidsvoorwaardenpakket;

alle faciliteiten om prettig te kunnen werken, zoals een laptop, telefoon en leaseauto / vervoersregeling.


Inlichtingen

Wil je solliciteren of heb je een vraag. Je kunt altijd contact opnemen!

Ik ben bereikbaar op 06 11220173 of Tamarajones@yobz.nl

Back To Top