skip to Main Content
Engel Dekker: Kies Je Een Weg Of Een Richting?

Engel Dekker: Kies je een weg of een richting?

Interim Recruitment Professional Engel Dekker deelt zijn ideeën over het bereiken van je doel en vertelt hoe zijn keuze voor YOBZ hierbij aansluit.  

“Mijzelf typeren als een typische Millennial, daar zou ik mezelf wellicht tekort mee doen. In mij zitten er, gelukkig en helaas, wel een aantal kenmerken die overeenkomen met deze meest gevreesde groep binnen de huidige arbeidsmarkt. Voor de typische Millennial staat iedere kans, mogelijkheid, hobbel, drempel of gelegenheid in het teken van een hoger doel. Een doel dat richting geeft. Iedereen heeft het – althans, iedereen zou het moeten hebben in mijn optiek. Eén woord – oké, twee mag ook – dat symboliseert waar je heen wilt of waar je (als je je doel al hebt bereikt) wilt blijven. Voor mij is dat woord “geluk.”

Een carpe diem mindset, liefde, goede gesprekken, vriendschap, (on)gelijkgestemden, lessen, verre reizen, werk en andere momenten – zowel persoonlijk als professioneel – hebben er voor gezorgd dat dit hogere doel onderdeel is geworden van mijn dagelijks curriculum.   

Een vijftal jaren na mijn afstuderen, is de zoektocht naar (meer) geluk nog altijd gaande. De constante hunker naar “iets nieuws” is inmiddels aardig weggeëbd, maar de behoefte aan diversiteit zal dat nooit doen. Voor mij ligt dit doel bewust niet aan het eind van een weg. Nee, mijn doel ligt slechts in een richting. Op een weg kun je namelijk maar een beperkt aantal paden inslaan. Zonde van alle mogelijkheden die je tegenkomt als je slechts een richting volgt. En dit is exact hoe ik bij YOBZ terecht ben gekomen.

Twee heerlijk vrijblijvende gesprekken vol mogelijkheden aan een picknicktafel in de zon gaven richting aan een nieuw hoofdstuk. Een belofte van diversiteit in de dagelijkse draaiingen en dichtbij het vuur van een groeiende onderneming zitten, trokken mij met gemak over de streep. Op basis van wederzijds vertrouwen lieten oprichters Marc en Sander mij al voor het officiële champagne-moment op gesprek gaan bij mijn toekomstige opdrachtgever. Een opdrachtgever waar ik inmiddels dag in dag uit met plezier naar toe ga.

Handelen naar mogelijkheden, kansen zien, kansen grijpen – de typische mindset van een goede onderneming, maar ook die van een goede recruiter. Dit gecombineerd met menselijkheid, de mogelijkheid om je te verdiepen in verschillende aspecten van het recruitmentvak en “aandacht wanneer je dit nodig hebt” maakt dat werken via YOBZ je alle kansen biedt om in de richting van jouw doel te gaan.

Mijn naam is Engel Dekker, gelukszoeker, YOBZ Recruitment Professional en Talent Sourcer Tech/IT bij ABN AMRO. Wil je meer weten over werken bij YOBZ of heb je een andere vraag? Neem contact met mij op via 06 11 77 15 84 of engeldekker@yobz.nl”

Back To Top