skip to Main Content
Corporate Recruiter IT – Amsterdam

Corporate Recruiter IT – Amsterdam

Introductie

Voor een toonaangevend data-adviesbureau zijn wij op zoek naar een Corporate Recruiter! Je collega’s binnen deze jonge, platte organisatie hebben enorm veel passie voor wat ze doen. Je houdt je bezig met het samen verder ontwikkelen en implementeren van de recruitment strategie en met full cycle recruitment. Binnen de open werksfeer van de organisatie heb je veel autonomie – hard werken, maar wel met veel plezier!

Organisatie

Dit data-adviesbureau, gevestigd op een gave locatie in Amsterdam, adviseert haar klanten over het gebruik van Big Data. Innovatie, resultaat en zelfontwikkeling staan centraal. De bijna 100 gepassioneerde medewerkers hebben meer dan 15 nationaliteiten en kiezen gepassioneerd voor inhoud en kennis. De cultuur laat zich omschrijven als jong, ondernemend, plat van structuur, informeel en toegankelijk.

Functie

Samen met jou bestaat het Recruitment team uit twee Corporate Recruiters. Je bent samen met je collega verantwoordelijkheid voor het volledige recruitmentproces, van sourcing tot en met contractonderhandeling en ondertekening. Hierbij onderhoud je nauw contact met hiring managers en andere interne stakeholders om vervolgens zelfstandig en proactief op zoek te gaan naar Data Engineers, Data Scientists en Software Engineers.

Ook help je de Recruitment strategie verder te ontwikkelen. Met je interne hiring managers breng je de behoefte van de klant in beeld, je onderzoekt waar jullie potentiële kandidaten zich begeven en je ontwikkelt een strategie om hen aan te trekken om de juiste nieuwe collega’s toegspitst op Big data, Engineering en Data Science te selecteren.

Jouw creativiteit en energie zet je daarnaast in om de talent pools verder op te bouwen en nieuwe instroomkanalen op te zetten, zowel on- als offline. Zo werk je bijvoorbeeld mee aan de organisatie en uitvoering van recruitment events, zet je gerichte campagnes op door middel van diverse kanalen en onderhoudt je contact met externe bureaus.

Welke werkzaamheden er wellicht nog meer in dit rijtje passen is afhankelijk van jouw creatieve ideeën over het aantrekken van nieuw talent!

Functie eisen

  • Je hebt een HBO of WO opleiding afgerond;
  • Je hebt enkele jaren ervaring als Recruiter aan bureau of klant zijde;
  • Je beschikt over een goed ontwikkelde set soft skills en een sterke drive om te blijven leren;
  • Je bent energiek, verbindend, zelfstandig, creatief en je hebt een gezonde commerciële drive;
  • Je hebt een lange termijn focus en je bent, net als je collega’s, lekker jong van geest!
  • Het is geen must maar wel een sterke pré als je ervaring hebt met IT profielen als Software Engineers en Developers, bekend bent met de huidige IT arbeidsmarkt en een breed netwerk aan potentiële IT kandidaten meebrengt.

Aanbod

  • Een zeer marktconform arbeidsvoorwaardelijk pakket, uiteraard wel afhankelijk van je waar je staat met je werkervaring;
  • Ruime ontwikkelingsmogelijkheden qua trainingen en opleidingen;
  • Een goede balans tussen werk en privé!

Inlichtingen

Is dit jouw next step? En wil je meer weten over de organisatie, functie, arbeidsvoorwaarden en procedure? Neem contact met Sander van der Valk op 06-10770981 of sandervandervalk@yobz.nl.

Back To Top